nedeľa 9. novembra 2014

Tetovanie

Ahojte :) Pred pár dňami mi jedna z vás (Monika) napísala správu, či by som nemohla spraviť článok o tetovaní, keďže som jej spomínala, že sa onedlho chystám spraviť si svoje prvé tetovanie. Nie som žiadny odborník, takže som sa poradila aj s kamarátkami, ktoré už tetovanie majú a budem sa vám snažiť podať čo najviac informácií.



Kedy si spraviť prvé tetovanie?
 -myslím si, že sa tu nenájde nikto, kto by si v 15-ke nepovedal,že chce tetovanie. Kým nemáte 18 rokov, tak potrebujete súhlas rodiča a taktiež tam s vami musí byť rodič (nie všade to je nutné, záleží od miesta kde si dávate robiť tetovanie). Taký ideálny vek, podľa mňa je 18 rokov. Vtedy už všetci máme troška rozum a vieme, že to čo si na seba vytetujeme zrejme tak ľahko nezmyjeme, ako keď si niečo nakreslíme fixkou. Príklad: moja kamarátka si dala ako 16 ročná vytetovať na zápästie "Justin" samozrejme ako veľká fanúšička a teraz, ked už má 19 napriek tomu, že je stále fanúšik tak to dosť ľutuje.

Čo si vytetovať?
-tetovanie je určitý znak, symbol, ktorý by mal pre nás niečo znázorňovať alebo znamenať. Či si dáte vytetovať nejaký obrázok alebo text majte na pamäti, že by to malo byť niečo čo vám napríklad dodá silu v ťažkých chvíľkach (populárne Stay Strong od Demi). Určite sa neriaďte tým, že čo keď budem stará, či si o mne budú myslieť, je to úplná blbosť, nechcem byť negatívna ale možno sa jej ani nedožijete. Keď si nie ste istý s tým či sa vám tetovanie bude hodiť, tak si ho napríklad skúste nakresliť fixkou na ruku a nechajte si to celý deň na ruke a uvidíte aký to bude mať na vás efekt. Najdôležitejšie však je to, že si nedávajte vytetovať niečo čo má niekto vo vašom okolí, jednak to tomu človeku určite dobre nepadne, lebo bude vedieť, že nápad zrejme nebol váš, ale opakujete po ňom a jednak myslím si že tetovanie by malo byť niečo z vás a nie z niekoho iného.



Bolesť
-toto budem popisovať len podľa kamarátok, keďže ja to ešte na vlastnej koži nemám vyskúšané. Asi najviac populárne miesto na tetovanie v poslednej dobe je na zápästí. Vraj zápästie nebolí, ale štípe. Je to miesto kde nie vždy pokožka dokáže do seba farbu prijať a môže sa stať, že sa budete musieť aj vrátiť na pretetovanie. Čím bližšie to budete mať na kosti tak tým viac bolí. Ak si chytíte pokožku, kde si chcete dať tetovanie a cítite, že ju nemáte úplne chudú, tak vás bude menej bolieť, ako miesto kde máte len kožu a kosti. Bolesť je vraj ako keď vás niekto veľmi, veľmi veľmi.. veľa krát pichá ihlou.



Starostlivosť
-najlepšie je tetovanie dávať si v zime, tak mi to tvrdila kamarátka. Hneď ako prídete zo salónu, tak si ho musíte čistiť antibakteriálnym mydlom, aby sa vám do toho nedostali žiadne baktérie a nezapálilo sa a potom ho natierať vazelínou. Taktiež kamarátke odporúčali v ten deň keď jej spravili tetovanie, aby pila veľa vody, pretože by mohla odpadnúť.

Dá sa tetovanie odstrániť?
-keď sa predsa len rozhodnete, že si tetovanie chcete dať preč, alebo sa vám proste už nepáči, tak sa to dá urobiť laserom. Na laserovom zákroku som už bola a musím vám povedať, že je to ako keby vám niečo úplne žeravé dávali na pokožku a dosť to bolí. Cena, ktorú som našla na internete sa pohybuje od 40€, ale záleží na veľkosti tetovania, pretože možno jeden zákrok vám tetovanie neodstráni.

Keď sa raz začne, už sa nedá prestať?
-ja si myslím, že na tom niečo bude, pretože povedzme si pravdu, nikomu nebude stačiť len jedno :D.



Tetovanie mien
-určite si nedávajte vytetovať meno frajerky alebo frajera, to je pekné že sa ľúbite, ale keď sa náhodou rozídete určite nebudete mať pochuti pozerať sa na jeho meno. Naopak vytetovať si mená rodičov alebo dátum ich narodenia je pekné. Taktiež sa mi veľmi páči, keď mamičky si dajú vytetovať meno ich bábätka, to určite ani jedna nikdy ľutovať nebude.



Rakovina z tetovania?
-keď polovica planéty fajčí a ešte z toho nemajú všetci rakovinu, tak pri tetovaní  tiež určite nenastane. Rakovina je v génoch a to že si dáte tetovanie ju zrazu vo vás určite nevyvolá. Tomu netreba veriť.


2 komentáre:

  1. o tetovani premyslim uz dlouho, tak deset let :-D porad jsem se k tomu ale nejak nedostala. ale jednou na to urcite dojde! na zapesti :)

    rozjizdim novy projekt, je to neco na zpusob reality show, smirovani oblibenych blogeru, kdyby to nekoho zaujalo, budu rada, kdyz se zapoji :) http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/10/jak-si-ziju-projekt.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Chystám se už na třetí, a pak s kamarádkou na čtvrté :) Co se týče bolesti, je to jak u koho, mě to třeba přes páteř nebolelo, hlavně jsou podle mě citlivé hodně strany.
    A starání? měla jsem to mazat bepanthenem+ ale použila jsem druhý den rovnou vazelínu a v pohodě, žádné antibakteriální krémy :)
    Jinak moc hezky napsaný článek, myslím že pro lidi co teprv se chystají hodně pomuže :)

    OdpovedaťOdstrániť